Görevler, bir oyuncuya verilen iştir. Karşılığında bir ödül olur. Görevler genelde bir NPCden alınırken, bazı görevler etraftaki döküman, parşömen, nesnelerle ortaya çıkabilir. Çoğu görev EXP ve para verir. Bazı görevler, diğer görevler yapılmadan açılmayabilir.

Tüm görev listesi için buraya tıklayınız.

Görevler Nasıl Alınır?Edit

Bir görev almak için, üstünde sarı "?" işareti olan bir NPC bulmanız gerekiyor. Bunu bulursanız sadece sağ tıklayıp eğer birden fazla ise bir görev seçin. "?" işaretinin rengi yeşile dönecektir. Sonra görevde söylenen şeyi yapın. Görevi yaparken oyun otomatikman size haber verecektir. Yaptığınızda NPCye gidin ve görevi verin. Karşılığında güzel şeyler verecektir. Görevler EXP ve para kasmak için birebirdir.

İkonlar Nelerdir?Edit

Görevleri anlamak için çeşitli ikonlar konulmuştur.

  • Sarı renkte GörevSari16x16Soru bir soru işareti görev olduğunu belirtir.
  • Sarı renkte GörevSari16x16Unlem bir ünlem işareti şu anda görev olmadığını, ama ileride olacağını belirtir.
  • Beyaz renkte GörevBeyaz16x16Unlem bir ünlem işareti görevin tamamlandığını belirtir.
  • Beyaz renkte GörevBeyaz16x16Soru bir soru işareti görevin hala devam ettiğini belirtir.
  • 10 seviye düşük görevlerin ikonu gösterilmez.

Eğer görev ödülünü alacaksanız fakat çantanız doluysa görevi veremezsiniz, çantanızda yer boşaltmak için bir hancıya uğramanız gerekecektir. Ya da direk çöpe atın. Boşalttıktan sonra görevi verebilirsiniz, ödülü de alırsınız. Aynı şekilde görev için gerekli vereceği eşyayı vermesi için yine yer boşaltmalısınız.

Görev TürleriEdit

SOnline'da görev türleri değişik kategorilere ayrılır:

  • Standart görevler - Hem tek başına hem birden fazla kişiyle yapılan normal koşullu görevlerdir.
  • Solo görevler - Tek başına yapılan görevlerdir.
  • Grup görevler - Birden fazla kişiyle yapılan görevlerdir.
  • PvP görevler - Diğer düşman oyuncularla ilgili görevlerdir.
  • Yinelenebilir görevler - Tekrar tekrar yapılan görevlerdir.
  • Kısıtlı görevler - Yılın belli zamanlarında yapılan görevlerdir.

Standart GörevlerEdit

En çok bulunan görev türü olup, hem grupla hem tek başına yapılabilir. Sınırlı değillerdir.

Solo GörevlerEdit

Tek başına yapılan, grupla yapılmaması şart olan görevlerdir. Genellikle sınıflara has görevlerdir.

Grup GörevlerEdit

Birden fazla kişiyle yapılan, tek başına yapılmaması şart olan görevlerdir. Genelde Mini-Boss veya Boss kesim görevleri grup görevlerdir.

PvP GörevlerEdit

Bu tip görevler düşman oyuncuları kesmek, PvP Eventlara girmekle alakalı olan görevlerdir. Bu görevler genelde PvP bölgelerde bulunur (Bloodville, Parlament vb.)

Yinelenebilir GörevlerEdit

Tekrar tekrar yapılan görevlerdir. Bu görevler bir kere yapıldı mı bir süre sonra tekrar yapma şansınız olur. Bu görevler tekrar tekrar yapıldığı için ödülleri iyi sayılmaz.

Kısıtlı GörevlerEdit

Yılın belli zamanlarında yapılan görevlerdir. Mesela yılbaşında yılbaşına özel görevler çıkmaktadır. O görevler genelde güzel Bonuslar verir.

Görev ÇeşitleriEdit

Görevler genelde şu tipte ortaya çıkmaktadır:

  • Belli bir eşya kadar topla.
  • Belli bir sayıda MOB kes.
  • Bir eşyayı al ve başka yere götür.
  • Yolda bulduğun şeyleri topla.
  • Savaşlara katıl ve oyuncuları kes.

AyrıntılarEdit

Also on FANDOM

Random Wiki